jõuh, käi ikka ilusti life drawingus edasi :d peale hakkamine on pool võitu.. (tegelikult kah), ma ise mõtlesin nii aasta-pool, enne kui reaalselt ennast sinna kohale suutsin vedada. ebavajalik passimine paneb tegelikult palju pidurit peale ma arvan..
.gif)
Figuuride kohta ütleks, et alguse kohta päris normaalsed isegi (kuigi sa vist eka's tegid kah modelli enne veits) .. enamik tuleb siiski suht aja ja harjutamisega
Kruusi puhul, lihvi selle silindri alumise osa nurgad kõvasti pehmemaks.. mul oli ka millegipärast harjumus pikalt neid silindri nö põhju teravate nurkadega joonistada.. keskelt nö abijoonte läbitõmbamine aitab kah silindreid tehes. (pooled peaksid ilusti sümmeetrilised jääma) .. üldjoones saab enda joonistuses ka vigu avastada peegelpildis vaadates (keerad paberi teist pidi ja vaatad oma joonistust ntks vastu valgust, kui võimalik) sealt näeb alati vigu ära.
Jätka loomise lõbusapliiatsiga soovitan, detailid on isegi esialgu savi, kui selle kerades/silindrites ja muudes asjades mõtlemise kätte saab korralikult siis see annab juba päris palju juurde. Vaba käega ringi "õigesti tõmbamisel" aitab ntks lihtne harjutus - võtad kruusi, vms ümara shablooni, tõmbad sellega päris korralike ringe, ja ise tirid vaba käega ringe kõrvale.. siis näed, mis errorid tekkivad, (et kas joonistad liiga ovaalselt, liiga ebasümmeetriliselt vms).. näiteks paljud neist võrkpallidest on kergelt lopergused. (ei peaks ülimalt keskenduma sellele, et mingi täiusliku ringini jõuda, mida vaid väga vähesed teha oskavad, aga lihtsalt kasvõi edaspidi keradest koosnevate asjade konstrueerimisel on hea, kui põhivormid enam-vähem alguses välja näevad ja tüüpvead endale selgeks saavad.. siis on hää edasi liikuda)
Tee selliseid sketche, nagu sa viimati postisid veel, it's where all the fun is at.. või suuremasosas vähemalt.. rakenda loomiselt õpitud ka nendele sketchidele edaspidi!
+vilppu joonistusvideod on suht soovituslikud, kui loomise ära tabad. seal põhiliselt õpetab samuti, kuidas juba päris figuure saab ülesehitada mõne põhivormiga (ehk siis kõike keerulist saab laiali lõhkuda üsnagi lihtsaks)
aga jep, keep drawing, mõtle vähem, tee rohkem. :d
Bookmarks